Kunsttip: creativiteit zoeken in het dagelijks leven

Alle begin is moeilijk. Dat geldt ook voor een kunstenaar. Wanneer jij enige aanleg voor kunst hebt, ontdek je dit waarschijnlijk tijdens de creatieve lessen op school. Dit hoeft echt niet bij iedereen het geval te zijn. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld een stuk minder creatief. Toch kan op latere leeftijd het idee ontstaan om kunstenaar te worden. Maar ja, wat is een kunstenaar zonder creativiteit? Niet veel, want als kunstenaar moet je natuurlijk bijzonder creatief zijn wanneer je telkens nieuwe werken wilt maken. Vind jij het maar lastig om telkens wat nieuws te verzinnen? Zoek dan eens creativiteit in het dagelijks leven.

artist

Schilder of teken hedendaagse landschappen

Creatieve schilders en tekenaars kunnen op een dag zo maar meerdere schilderijen of tekeningen maken. Zij barsten immers van de ideeën. Ben jij het grootste deel van de dag al kwijt aan het bedenken van een leuk kunstwerk? Richt je dan eens tot het dagelijks leven. Neem bijvoorbeeld je tekenblok of ezel met schilderdoek eens mee naar het park of een andere plek. Teken of schilder gewoon eens wat je ziet. Dit kan maar zo eens een prachtig kunstwerk opleveren. Voor het bedenken van een nieuw onderwerp voor je tekening of schilderij hoef jij dus helemaal niet creatief te zijn!

Neem objecten als voorbeeld

swirls“Beter goed gejat dan slecht bedacht” is een gezegde dat door menig Nederlander gebruikt wordt. Hier zit natuurlijk een kern van waarheid in. Wanneer jij geen creatief brein hebt, kun je maar moeilijk op leuke ideeën voor jouw kunstwerk komen. In dat geval doe je er goed aan de kunst af te kijken bij anderen. Aap ze nooit na, maar geef je eigen twist aan het kunstwerk. Voor een kunstwerk kun je bijvoorbeeld een hedendaags object als basis nemen. Hier kun jij vervolgens zelf op voortborduren.

Creatiever worden

Wil jij als beginnend kunstenaar creatiever worden? Dan kun je ervoor kiezen om een schildercursus te volgen. Dit hoeft niet duur te zijn, want vaak worden dergelijke lessen met korting aangeboden. Nadeel is dan alleen dat je wel zelf materialen moet verzorgen. Gelukkig vind je op het internet regelmatig kortingscodes om deze materialen tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen. Creatiever worden als beginnend kunstenaar kost jou dus niet heel veel geld. En toch heb je er behoorlijk wat profijt van!